نام کتاب: بی حد و مرز

نویسنده: جیم کوییک

مترجم: پگاه فرهنگ مهر

این باور که شما محدودید ، بزرگترین رویاهایتان را از دسترس تان دور می کند.همگی ما در درونمان پتانسیل زیادی داریم ، قدرت و هوش تمرکز بکر و دست نخورده ای که برای فعال کردنشان باید خود را نامحدود کنیم.ماهیت این کتاب برتری یافتن و بالا رفتن است.پایان دادن به خلسه هیپنوتیزم جمعی و دروغ هایی که از والدین خود ، برنامه ها ، رسانه ها یا بازاریابی آموخته ایم. همان هایی که می گویند ما محدودیت داریم، همان ها که می گویند به قدر کافی برای انجام دادن ، داشتن ، خلق کردن یا مشارکت کردن خوب نیسیتیم.( سخن نویسنده)

درباره کتاب:

ارزشمندترین موهبتِ ما انسان‌ها، مغزمان است. مغزمان به ما توانایی می‌دهد یاد بگیریم، عشق بورزیم، بیندیشیم، خلق کنیم و طعم لذت را بچشیم. مغزِ ما دروازه‌ای به احساساتمان است، به ظرفیتمان برای تجربهٔ زندگی به عمیق‌ترین شکلِ ممکن، به توانایی‌مان برای دستیابی به درکی پایدار و ماندگار از صمیمیت. مغزمان به ما توان نوآوری و رشد و انجام کارهای مختلف را می‌دهد.

با این حال، تعداد کمی از ما می‌دانیم که با استفاده از چند روشِ عملی می‌توانیم مغزمان را ارتقا بدهیم و بر توانایی یادگیری خود بیفزاییم. بیشترمان آگاه هستیم که با ورزش و رژیم غذایی مناسب می‌توانیم سلامت قلبمان را بهبود بدهیم، اما بسیاری از ما نمی‌دانیم که می‌توانیم مغزمان را هم تا حد زیادی بهبود بدهیم و به این صورت زندگیِ خود را نیز بهتر کنیم.

متأسفانه دنیایِ ما، محیطی سالم برای مغزمان نیست. پیش از آنکه جیم کوییک، نویسنده کتاب بی حد و مرز نقشهٔ راهِ بی‌حدومرزشدن را به دستمان بدهد، چهار خائنی را معرفی می‌کند که توانایی فکرکردن، تمرکز، یادگیری، رشد و انسان‌بودن را تهدید می‌کنند. سیلِ اطلاعات دیجیتالی، حواس‌پرتیِ دیجیتالی، فراموشیِ دیجیتالی و استنتاجِ دیجیتالی.

بله همه این خائنان، دیجیتالی هستند. خائنان دنیای مدرن که سعی دارند مغز ما را تخریب و تبدیل به چیزی غیر قابل استفاده کنند.

این خائنان دیجیتالی با هم‌دستیِ هم توجه، تمرکز، یادگیری و از همه مهم‌تر توانایی تفکر واقعی را از ما می‌دزدند؛ وضوحِ ذهنی ما را از بین می‌برند که در نهایت به خستگیِ ذهنی، حواس‌پرتی، ناتوانی در یادگیری آسان و نارضایتی منجر می‌شود. پیشرفت فناوری در این دوران، هم می‌تواند به ما کمک کند و هم برایمان آسیب‌زا باشد؛ البته نحوهٔ استفادهٔ فعلی ما از فناوری در جامعه، نتیجه‌ای نخواهد داشت جز بیماری مسریِ بارِ فکری بیش از حد، فراموشی، حواس‌پرتی و وابستگی. تازه این‌ها شروع ماجرا هستند.

جیم کوییک در کتاب بی حد و مرز راه‌های غلبه بر این چهار خائن را به شما نشان می‌دهد. کوییک می‌گوید، رازِ داشتنِ زندگی استثنایی، نامحدودکردن ذهنتان است. او با استفاده از مدلِ بی‌حدومرز خود، رازِ تحولِ فردی را فاش کرده است. اگر سعی دارید در هر زمینه‌ای به هدفی به‌خصوص برسید، ابتدا باید بپرسید: محدودیت کجاست؟ به‌احتمال زیاد در ذهنیت، انگیزه یا روش‌های خود محدودیت دارید. پس دلیل هیچ‌کدام از ناتوانی‌ها، کمبود یا قصوری شخصی نیست و برخلاف آنچه معمولاً اعتقاد داریم، موانع پیش پایمان محکم نشده‌اند. ما کنترل کامل داریم و هر زمانی می‌توانیم بر موانع غلبه کنیم.

بریده هایی از متن کتاب

ما با ذهنیت های از پیش تعیین شده درباره توانایی های خود به دنیا نمی آئیم.این راههای محدود و ثابت تفکر را از کسانی می آموزیم که در زندگیمان هستند و فرهنگی که در آن بزرگ می شویم.

واژه های زبان انگلیسی کوتاه ترین واژه ها هستند:"من ....هستم" هر چه بین این دو واژه قرار دهید، سرنوشت شما را مشخص می کند.

اگر با این باور وارد کاری شوید که قطعاً باید آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهید و اینکه شکست شما را به نابودی می کشاند ، آن قدر بر شکست نخوردن تمرکز می کنید که هرگز به حالتی نخواهید رسید که بتوانید بطور کامل برتری یابید.

خواندن مغز شما را به کار می اندازد ، زمانی که مطالعه می کنید ، در واقع از مغز خود برای عملکردهای مختلف هم زمان بهره می گیرید.

وقتی مسئولیت چیزی را قبول می کنیم ، قدرتی فوق العاده در وجودمان نفوذ می کند که همه چیز را بهتر کنیم.

وقتی شما کاری را می کنید که دیگران انجام نمی دهند ، طوری زندگی خواهید کرد که دیگران نمی توانند آن طور زندگی کنند.

نلمحدود شدن عمل یا فرایند کنار گذاشتن برداشت های نادرست و محدود کننده درباره ظرفیت فرد و پذیرفتن این واقعیت که با ذهنیت ، انگیزه و روش های صحیح ، هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت.

Gorjiniamahdi@Gmail.com
معیار شناخت یک انسان ، موضع او در زمان آسایش و آسودگی نیست بلکه موضع او در گیر و دار چالش هاست.           مارتین لوترکینگ